Du kan købe en tærtebund fersk og bruge, når du skal lave tærte. Det kan faktisk være en fordel at have et par stykker liggende i fryseren, så er der altid nem mad i sigte. Men du kan altså også hurtig knalde en mørdej sammen.
Kom alle ingredienser til dejen i røreskålen, og ælt/rør hurtigt dejen sammen.
Pak dejen i husholdningsfilm, og opbevar den på køl, til den skal bruges.
Skær skinken i tern.
Fjern roden, de yderste blade og den grove del af toppen på porren.
Skyl porren, og skær den i tynde ringe.
Skyl spinaten, og lad den dryppe af.
Kom lidt olie på en stegepande, og svits porrerne i kort tid.
Kom spinaten på, og lad det svitse, til spinaten falder sammen.
Tænd ovnen på 180° C.
Bland æg, cremefraiche, flødeost, mælk og halvdelen af osten sammen, og vend skinke, porrer og spinat i blandingen.
Rul dejen ud, så den passer til din tærteform – også op ad kanterne.
Prik huller i bunden af dejen med en gaffel.
Forbag tærtebunden i 10 minutter.
Tag tærten ud af ovnen, og fordel fyldet i den.
Drys resten af osten over, og sæt tærten i ovnen igen i 10 minutter – eller til fyldet er fast, og dejen er gylden.
Noter
Tip I: Lav evt. dejen i god tid – f.eks. aftenen før – og lad den ligge på køl. En kold mørdej er nemmere at arbejde med end en lun. Og så sparer du tid på selve dagen. Husk ikke at ælte dejen for meget. En mørdej skal helst bare lige samles.Tip II: Vil du have en pæn lige kant på din tærte, så skær overskydende dej fra – men ikke for meget, dejen kan trække sig sammen under bagning. Rester af dej kan bruges til at pynte med.Pst: Du med det skarpe syn har sikkert bemærket det orange i min tærte. Det er gulerodsstrimler, fordi jeg ikke havde helt nok spinat.