Uanset hvem der har opfundet de flade kager, så tager jeg hatten af for hende. De flade kager indbyder bare til hygge i familiens skød. De kan få humøret op på en grå efterårsdag eller en kold og mørk vinteraften. Så kom i gang med hulebyggeriet, klippe-klistre ved spisebordet og pandekager – masser af dem. Måske du bare skal lave dobbeltportion med det sammen.
Her får du i hvert fald opskriften på en enkelt portion, der giver cirka 8-10 klassiske og gammeldags pandekager.
Først blander du alle de tørre ingredienser i en skål.
Så tilsætter du mælk lidt ad gangen. Pisk pandekagedejen godt, så du undgår klumper. Det er nemmest og hurtigst med en elpisker.
Tilsæt æg til sidst, og rør godt rundt, til dejen har den rette konsistens.
Varm panden, smelt smør, og fordel den første omgang pandekagedej. Min pande tager ca. ¾-1 dl dej. Hvis du vil undgå, at den første bliver en mandagspandekage, skal du sørge for, at panden er ordentlig varm, inden dejen hældes på.
Vend, når der ikke er mere “våd dej”, og steg færdig på den anden side.
Video
Noter
Hvis du synes de bliver for tykke, så hæld lidt mere mælk i dejen.Nedenfor kan du se næringsindholdet pr. pandekage.