Den opskrift du får her, er blevet til ved at jeg – som så ofte før – ikke lige havde det hjemme som jeg normalt kommer i mine burgerboller. Men da resultatet blev bedre end de sædvanlige burgerboller, blev de også afløseren for de nu ikke længere sædvanlige burgerboller. Du kan bruge dem til normale burger, men også den opskrift på pulled pork burger, som du kan finde her på siden.
Lidt ekstra æg til at pensle med – du kan også bruge mælkmen det klistrer ikke så godt, og farven bliver også blegere
Sådan gør du
Opløs gæren i det lunkne vand.
Tilsæt æg og olie.
Bland sigtemel, rugmel, havregryn, sukker og salt, og kom det i væsken.
Ælt – eller brug røremaskinen – dejen sammen, og tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, så meget du synes der er behov for så dejen bliver lækker blød og elastisk – hellere for lidt end for meget.
Lad dejen hæve tildækket 1 time.
Slå dejen ned, og ælt den igen godt sammen.
Del den i 6 lige store stykker – brug evt. en vægt – rul dem til boller, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Tryk bollerne flade så de bliver ca. 2 cm i højden.
Lad dem efterhæve tildækket i ½ time.
Varm imens ovnen op til 210° C.
Pensl burgerbollerne med sammenpisket æg, og drys med sesamfrø.
Sæt bagepladen i ovnen, og bag burgerbollerne i ca. 12 minutter til de er gyldne og lyder hult når du banker på dem.
Lad bollerne køle en smule af, skær dem over på tværs, og fyld dem med … ja, hvad som helst. Hakkebøf, kylling, fisk, ribbenssteg, tofu og noget grønt og lidt dressing af en eller anden art – kun fantasien sætter grænser – og du vil med garanti synes at du har lavet byens bedste burger.