Når du skal tilberede din flæskesteg, så vær ekstra opmærksom på, at bruge krydderier, som går godt i spænd med kødet. Du kan eventuelt vælge at sætte nelliker og laurbærblade ned mellem sværene, når de er ridset korrekt, det er begge gode julekrydderier, og selv om sommeren vil de tilføre stegen en fantastisk smag.
Når du har købt din flæskesteg i supermarkedet eller hos slagteren bør du inden du putter den på grillen tjekke sværene. For at sikre at sværene bliver så sprøde som muligt, skal du sørge for de er ridset helt ned til kødet. Vær opmærksom på IKKE at skære ned i kødet, men stoppe præcis ved kødet.
Når sværene er ridset helt korrekt, skal du give stegen masser af salt. Det er vigtigt at du gnidder saltet grundigt ind i både kødet og sværene. Sæt også laurbærblade og nelliker ned i mellem hvert svær. Når stegen har fået salt og andre ønskede krydderier, kan du lade den hvile et øjeblik inden du går i gang med stegningen.
Mens stegen ligger og trækker de lækre krydderier til sig, kan du gøre din gasgrill klar. Tænd grillen og sørg for, at du griller stegen ved indirekte varme. Det kan i mange tilfælde betyde, at du skal holde den inderste eller den midterste brænder slukket i din grill. Når du har varmet grillen godt op, skal du skrue ned på omkring halv styrke, så stegen ikke får for meget varme, før den når en kernetemperatur på 65 grader.
Når din grill er helt klar skal du lægge flæskestegen på. Nogle vælger at bruge en foliebakke, så man har nemmere ved at opsamle den lækre kødsaft. Du bør holde godt øje med stegen da den ikke bør have en højere kernetemperatur end ca. 65 grader. Ved denne temperatur sikrer du en rigtig god steg, som er gennemstegt uden at være for tør. Stegetiden kan variere alt afhængig af, hvilken grill du har og størrelsen af din flæskesteg. For at kunne holde øje med stegen og sikre den rigtige temperatur, er det altid en rigtig god idé at bruge et stegetermometer.
Som hvert andet stykke kød er det ekstra vigtigt, at man husker hviletiden. Sommetider siger man, at meget kød har godt af at hvile lige så længe, som det har været på grillen, men i dette tilfælde vil omkring ca. 20 minutter være tilstrækkeligt. Når du laver flæskesteg, bør du også være opmærksom på, ikke at dække den til under hviletiden, da det kan få dine svær til at blive bløde.
Når du bruger tiden på at tilberede et så godt stykke kød, så husk at have en kniv, der skærer godt. På den måde risikerer du ikke at ødelægge den flotte steg. Kødet er formentlig meget mørt. Med en god skarp kniv undgår du, at det smuldrer for meget. Hvis det er nemmere for dig, kan du eventuelt tage sværene af, inden du skærer stegen. Så serverer du sværene sammen med resten af flæskestegen.