En anden måde at fjerne den grimme smag på – jeg kan godt lide spinat, men hvis du ikke kan – er at tilføre masser af anden smag – som f.eks. fra fløde. Flødestuvet spinat … mums! Hurtig mums!
Ved frisk spinat: Skyl den friske spinat grundigt, og lad den dryppe af, eller slyng den tør i en salatslynge, hvis du er den heldige ejer af en sådan. Fjern grove stilke.
Ved frossen spinat: Tø spinaten op, pres den så meget fri for væde som muligt, og lad den stå i et dørslag eller sigte så endnu mere væde evt. kan dryppe af.
Pil løget, og hak det groft.
Pil hvidløgsfeddet, og hak det fint.
Sauter løg og hvidløg i smørret, til de er gennemsigtige.
Tilsæt spinaten – er den frisk, så lad den få varme, så længe at den falder sammen.
Tilsæt fløden, og lad det koge ind til den ønskede konsistens – og til den frosne spinat er tøet.