Til stegen kan du f.eks. servere risotto og bagt eller stegt spidskål. Eller du kan være mere traditionel og servere kogte kartofler, dampede grøntsager og brun sovs til.
Skær citronen i grove stykker, og mas dem let med bagsiden af en grydeske.
Pil hvidløgsfeddene, og hak dem fint.
Bland krydderurter, citron, hvidløg og olie sammen, og kom et lille nip salt og et par kværn peber i.
Kom blandingen i en stor pose beregnet til fødevarer, og kom culotten i også.
Ryst posen, gnide marinaden godt ind i kødet, og luk så for posen, efter du har trykket luften ud.
Lad stege marinere i ca. ½ time ved stue- – eller rettere – køkkentemperatur.
På grillen
Tag kødet op af marinaden, stik et stegetermometer i det tykkeste sted, og læg stegen på grillen ved indirekte varme og under låg, til den har en centrumstemperatur på ca. 60° C (30-40 minutters tid).
Lad stegen trække i 10-15 minutter tildækket.
I ovnen
Tag stegen op af marinaden, og brun den af på en varm pande – brun fedtsiden først, men brun alle kanter.
Læg skinkeculotten i et ovnfast fad, og stik stegetermometeret i det tykkeste sted.
Sæt en tandstik i det lave hjørne, og ”hæv” stegen, så den bliver ensartet stegt.
Sæt fadet i den kolde ovn, og tænd på 170° C.
Lad culotten stege til centrumstemperaturen er ca. 60° C (40 minutter).
Lad stegen trække tildækket i 10-15 minutter, før du skærer den i tykke skiver.