Men den hjemmelavede müslibar er dog sædvanligvis mindre usund, end den du køber. Derudover mætter den bedre end klassisk slik, som vingummi, slikkepinde, karameller osv., og også bedre end chips. Så spiser du en müslibar, når (lækker)sulten melder sig, er der ikke stor sandsynlighed for at du amok på slikskuffen umiddelbart efter.
Kom mørk farin og honning i en gryde, og smelt det ved svag varme.
Tilsæt mandler, peanuts, Rice Krispies, havregryn hørfrø og groft salt, og vend det hele rundt, så det bliver godt og grundigt blandet sammen.
Tag gryden af varmen, og kom blandingen i en brødform af silikone – eller en lignende silikoneform – og pres det godt sammen og helt plant med en paletkniv eller dejskraber. Blandingen er meget porøs, men bare tag det helt roligt, det skal nok samle sig, hvis bare du trykker det godt sammen.
Sæt formen i ovnen i ca. 15 minutter. Hold øje med ”kagen”, så den ikke bliver for mørk.
Lad den store müslibar køle af i formen i en ½ times tid. Den er på dette tidspunkt stadig porøs og knækker nemt.
Vend den forsigtig ud på et skærebræt, og lad den køle fuldstændigt af.
Skær den i 8 lige store stykker på den korte led med en skarp kniv.