Retten er irsk … det kom nok ikke bag på dig. Men ligesom med så mange andre retter, er der ikke en entydig opskrift. Sædvanlig vis bliver den lavet med får eller lam, men okse kan også sagtens bruges. Hellere et godt stykke oksekød end et middelmådigt stykke lam. Oftest ser du opskrifter på irsk stuvning med kål i, men i min irske gren af familien bruger vi ikke kål.
Fjern det værste fedt, og skær kødet i 2 x 2 cm store tern.
Skær baconen i strimler.
Skræl kartofler og gulerødder, og pil løgene.
Skær kartofler og gulerødder i 1 cm tykke skiver, og skær løgene i ringe.
Kom baconen i gryden, sæt den på kogepladen, og tænd for medium-høj varme.
Svits baconen, og tag den herefter op.
Smelt smørret, og lad det bruse af – pas på det ikke branker i den varme gryde.
Kom kødet i – evt. ad flere gange – og brun det.
Læg herefter ingredienserne i lag. Først kød og bacon, så gulerødder, løg og kartofler, så lidt mere kød og bacon og til sidst endnu et lag gulerødder, løg og kartofler.
Hæld bouillon i gryden, tilsæt en dusk frisk timian, en smule salt – ikke for meget bouillonen salter også – og godt med friskkværnet peber.
Sæt gryden i varmelegemet, læg låg på, indstil til lav effekt i syv timer.