Det er ikke svært at lave citronsmørret, men det tager lidt tid og tålmodighed, for du skal være lidt påpasselig med varmen og lidt ihærdig med piske-armen, for at æggene ikke skal blive grynede.
Skyl citronerne – eller i hvert fald den ene – og riv det gule af skallen af halvdelen af den
Pres alle citronerne, og kom saften i en kasserolle eller lille gryde sammen med æg og sukker.
Tænd på medium varme under gryden, og pisk, imens blandingen bliver varm. Bliv ved til blandingen har fået så meget varme, at den kan smelte smørret (ca. 70° C). Men husk, den må ikke koge, for så er det, at æggene bliver grynede.
Tilsæt smørret og revet citronskal, og bliv ved med at piske.
Tag gryden af varmen, når cremen begynder at tykne.
Hæld cremen på et skoldet glas. Kan du ikke lide, der er citronskal i, så hæld cremen igennem en sigte.
Cremen kan holde sig i køleskabet i op til en måned.