Du kan komme dine nudler direkte i suppen og lade dem blive kogt dér. Det kan dog være en fordel at koge nudlerne for sig selv, skære dem i mindre stykker og derefter komme dem i suppen, da de ellers bliver ret lange at håndtere med en ske. Men du kan også servere suppen med ske og gaffel eller pinde, hvis du vil have nudlerne i fuld længde. Det er dog ikke en særlig børnevenlig idé.
1½lhønsekødssuppe – har du ikke lige noget på lagerkan du købe klar hønsekødsuppe i assorterede dagligvarebutikker
150-200gnudler – afhængig af størrelsen på nudlerne. Jeg bruger risnudlerog så kan du godt nøjes med 150 g
Lidt friskklippet grønt – f.eks. kørvel
Salt og peber
Sådan gør du
Skær kyllingekødet i strimler.
Skræl persillerod og gulerødder, og skær dem store tern på sådan ca. 2-3 cm.
Skær roden og det ”grimme” af toppen på porren, og skær resten i fine ringe.
Varm 1 spsk. olie i en gryde, og svits grøntsagerne.
Tilsæt suppen, og lad det hele simre, mens du bruner kyllingekødet.
Svits kyllingestrimlerne i den sidste spiseskefuld olie.
Drys med gurkemeje, og vend rundt, så det fordeles på alle kyllingestrimlerne.
Kom kyllingestrimlerne op i suppen.
Lad det hele simre til kødet er mørt – ca. 10 minutters tid.
Tilsæt nudlerne, så det passer med, at de er kogte, når suppen er færdig – med mindre du har kogt dem på forhånd, så kommer du dem bare i, når suppen er færdig.
Smag til med salt og peber.
Servér suppen med lidt klippet grønt og evt. et lækkert, hjemmelavet naan.