Opskrift på hjemmelavet leverpostej med fløde og ansjoser
Du kan også bage dine leverpostejer færdig, fryse dem ned, og lade dem tø op i køleskabet. Det kan dog godt få dem til at smuldre lidt, når de er optøet, men det går ikke ud over smagen. Så valget er dit!
Kør spækket igennem kødhakkeren med skiven med de små huller monteret.
Fjern eventuelle sener fra leveren
Pil løget, og skær det i kvarter
Kør lever, ansjoser og løg gennem kødhakkeren – stadig med skiven med de små huller monteret.
Rør leverblandingen grundigt sammen med ægget.
Smelt smørret, og drys melet i under omrøring, og lad det opbage i et par minutter.
Tilsæt mælken lidt ad gangen, rør grundigt.
Tilsæt fløden, rør og lad det hele koge i et par minutter. Bliver opbagningen for tyk, så tilsæt lidt mere mælk. Det skal have tykkelse som en ganske almindelig sovs.
Tag gryden af varmen, og bland sovsen sammen spækket og rør grundigt.
Tilsæt salt (ca. 2½ tsk.), peber (ca. ½ tsk.) og allehånde, og lad det køle ned til stuetemperatur.
Rør først nu lever- og spækblandingen grundigt sammen.
Hæld leverpostejen i form(e), og læg et laurbærblad øverst i hver form.
Hæld vand i din bradepande, og sæt formene med leverpostej ned i.
Sæt det i den 185° C varme ovn, og bag leverpostejen i ca. 50 minutter, til den er gennembagt.