Du skal selvfølgelig være koncept nogenlunde tro. Mine tops skulle måske nærmere hedde chili cheese balls, for det er kugler mere end det er toppe. Fordi det bare er nemmere. Jeg bruger revet ost, hvor McDonald’s bruger smelteost – som jo egentlig er et affaldsprodukt (ikke som i dårligt, bare som til overs f.eks. pga. fejlproduktion). Af chili bruger jeg lige så gerne rød som grøn som gul. McDonald’s er grønne. Men her kommer opskriften.
Skyl chilipebrene, fjerne kerner og frøstok, og hak frugtkødet fint.
Riv cheddaren, hvis du ikke har købt den revet.
Bland chili, cheddar og mozzarella sammen, og saml det til små kugler – det er lidt svært, men kan lade sig gøre med lidt tålmodighed.
Hæld mel op på en tallerken eller et stykke madpapir, og kom lidt salt og peber i.
Slå æggene ud i en dyb tallerken eller bred skål, og pisk dem sammen med mælken.
Hæld også rasp op på en tallerken eller et stykke madpapir.
Vend nu kuglerne først i mel, så i æg, så i rasp, så i æg igen og til sidst i rasp igen.
Varm olien op til 180° C i en gryde, sauterpande eller endnu bedre i din friturekoger, og kog /steg kuglerne, til de er gyldne – det tager en 2-3-4 minutter.
Læg kuglerne på fedtsugende papir – for eksempel køkkenrulle eller kaffefiltre.
Noter
Kuglerne kan holdes varm i ovnen, men ikke ved alt for høj varme – osten smelter jo, og kan løbe ud. Bare sådan en 60-70° C.Tip: Hvis du ikke er den heldige ejer af en friturekoger, kan du bruge et sukkertermometer til at måle temperaturen i olien med.