Lidt vaniljeekstrakt eller kornene fra en stang vanilje
Smør til stegning
Der bliver ca. 12 pandekager ud af denne portion. Flamber så mange af dem, som du synes. Resten kan gemmes til en anden gang. Flamberede pandekager skal nemlig serveres pronto.
Det skal du bruge til saucen og flamberingen
2appelsiner – økologiskeda skrællen også skal bruges
Bland mel og sukker sammen, og pisk mælken i. Pisk til du har en klumpfri, tyktflydende dej.
Bland æg og øl i, og tilsæt vaniljeekstrakt efter smag eller kornene fra en stang vanilje. Lad gerne dejen hvile en halv times tid eller mere.
Smelt ca. 15 g smør, hæld det i en lille kande, og steg tynde pandekager af dejen ved at hælde lidt smeltet smør på, før du kommer en passende portion dej på pandekagepanden. Når du smelter alt smørret først, undgår du en del stegeos og sparer tid.
Sæt pandekagerne til side, når de er stegt på begge sider, mens du tilbereder appelsinsaucen.
Bland revet appelsinskræl fra én appelsin og saft fra dem begge med saften fra citronen og Grand Marnier.
Smelt sukkeret til en lys karamel på en dyb pande ved moderat varme.
Tilsæt smørret, og lad det bruse af.
Hæld appelsinblandingen i, og lad det koge op.
Vend pandekagerne i saucen én ad gangen, og fold dem derefter sammen to gange, så de bliver til en trekant, og saml dem i panden – evt. taglagt.
Hæld cognac over, og sæt ild til, så pandekagerne flamberes.
Servér med det samme med is og evt. ristede mandler.
Noter
Frys evt. overskydende pandekager ned. De kan lunes og spises med is, eller du kan lave en ny portion appelsinsauce og flambere dem, når de er tøet op.