Cuvetten skal steges i et helt stykke, hvis du vil være sikker på et mørt resultat. Endnu mere sikker på et mørt resultat bliver du, hvis du langtidssteger den, som i opskriften her.
Start med enten at skære fedtkanten oven på cuvetten af eller at skære den i rudemønster med en skarp kniv.
Bland farin og salt, og gnid stegen – ikke fedtkanten – grundigt ind i det, og lad den trække i ca. ½ times tid.
Pil imens hvidløgene, og hak dem fint – skyl og hak evt. også den friske rosmarin.
Bland hvidløg og rosmarin i olien, og lad det trække, indtil det skal bruges.
Tænd ovnen på 70° C varmluft.
Brun smørret ved jævn temperatur på en stegepande, og brun cuvetten af, så den får stegeskorpe på alle sider.
Gnid den brunede steg ind i oliemarinaden – ikke fedtlaget, hvis du har beholdt det på.
Læg cuvetten i et ildfast fad, drys med lidt salt og peber, og sæt stegen i ovnen i ca. 2 timer afhængig af tykkelse, og hvor stegt du ønsker, den skal være.
Tag stegen ud af ovnen, og lad den hvile tildækket i ca. 10-15 minutter, før den skæres ud i tynde skiver.
Noter
Tip: Stegetermometret skal vise 52° C, for en rød steg, 57° C for en rosa steg, og 62° C for en gennemstegt steg.