Kan man tale om sund kage, så må en banankage med chokolade da være det. Bananer er sundt, det har man længe vidst, og inden for den seneste årrække har man også fundet ud af, at chokolade er sundt. Så dette må være verdens sundeste kage (hæng mig ikke op på det).
Tag alle ingredienser frem, så de får samme temperatur.
Tænd ovnen på 180° C varmluft.
Pisk sukker og æg lyst og skummende.
Skær smørret i mindre stykker, og bland det i.
Mos bananerne med en gaffel, bland dem med skyr, og rør det i dejen.
Bland hvedemel med bagepulver og natron, og rør også det i dejen, til den er ensartet.
Hak de 200 g af chokoladen groft, og vend den i dejen.
Beklæd en bradepande på ca. 20 x 30 cm med bagepapir – eller smør den – og hæld dejen i.
Sæt kagen i ovnen, og bag den i ca. 1 time. Mærk med et kødspyd eller lignende, om dejen er fast. Hænger der våd dej ved spyddet, skal kagen have mere tid i ovnen. Synes du den bliver for mørk på overfladen, så læg et stykke stanniol over. Det plejer jeg at gøre allerede efter ca. halvdelen af tiden.
Tag kagen ud, og lad den køle lidt af, inden du befrier den for formen. Lad kagen køle helt af.
Smelt de sidste 100 g chokolade i mikroovnen. Det gør du ved at brække den i mindre stykker, komme den i en skål beregnet til mikroovn og varme den ved højeste eller næsthøjeste effekt i et halvt minuts tid. Tag den ud, og rør rundt i den. Sæt den ind igen et halvt minuts tid, tag ud, rør rundt osv., til chokoladen er smeltet.
Pynt kagen i fri hånd med den smeltede chokolade, når kagen er helt afkølet. Jeg har bare lavet et rudemønster.
Lad chokoladen stivne (evt. ved at sætte kagen på køl), inden kagen skæres i firkantede stykker og serveres.