Ribsgelé kan du bruge som pynt på desserten eller æblekagen. Den kan bruges til tilsmagning af sovsen eller den hjemmelavede rødkål eller som tilbehør til stegen. Eller du kan spise den i æbleskiver eller på en halv bolle. Nå ja, og så kan den bruges i halve æbler med gelé, som også er lækkert tilbehør. Ribsgelé er virkelig et alsidigt produkt.
Kom vand og ribs i en gryde, og kog ved svag varme under låg i 20 minutter, til ribsene begynder at briste.
Hæld indholdet i gryden over i en saftpose, som er placeret over en tom, ren beholder. Du kan også bruge et rent viskestykke, men det nemmeste er, hvis du har en saftpose på stativ.
Lad saften løbe gennem stoffet. Pres gerne lidt på ribsmosen for at få det hele ud.
Mål saften op, og bring den i kog.
Rør 500 g. sukker pr. halve liter saft langsomt i, så det smelter.
Ladgeléen koge ved lav varme i 10 minutters tid, til dråberne falder tungt fra skeen.
Skum evt. geléen, og hæld den derefter i skoldede, atamonskyllede glas.
Noter
Tip: Du kan også bruge frosne ribs og så en anelse mindre vand. Ribsene skal ikke tøs op inden, men bare kommes frosne i gryden.