Rids fedkanten i ruder med en skarp kniv. Du skal kun ridse i fedtlaget lige ned til kødet, men ikke ned i kødet.
Pil hvidløgsfeddene, og hak dem fint.
Hak evt. rosmarin, hvis du bruger frisk rosmarin.
Bland hvidløg, rosmarin, et par spiseskefulde olie samt salt og peber sammen, og gnid lammeculotterne med det.
Varm en pande op, og brun kødet grundigt på alle sider.
Kom culotterne i et ovnfast fad, og sæt dem i ovnen i ca. 20 minutter – afhængig af hvordan de ønskes stegt. Se nedenfor.
Tag culotterne ud, når kernetemperaturen er ca. 5° C lavere end den ønskede.
Lad lammeculotterne hvile – evt. tildækket – i ca. 10 minutter, mens du laver sovsen, eller hvad du nu vil servere til.
Skær culotterne i skiver, lige inden de skal serveres.
Noter
Det er altid en god idé at brune kødet godt af, inden den endelige stegning, så behøver du ikke så høj temperatur i ovnen eller på grillen. Undtaget er, hvis du tilbereder culotten sous vide. Så skal du vente med at brune den, til den er færdigtilberedt.