Start med at fore din form med husholdningsfilm, og sæt den til side.
Smelt smørret ved moderat varme, så det ikke bruner.
Hak imens chokoladen groft.
Kom den hakkede chokolade i smørret, når det er smeltet, og rør rundt, til chokoladen er smeltet.
Tilsæt sigtet flormelis og æggeblommer, og tag gryden af varmen.
Rør,rør og rør, indtil du har en ensartet, blank chokoladecreme.
Kom nu et jævnt lag chokoladecreme i bunden – ikke for meget.
Læg et lag af vaniljekiks side om side ned i cremen. Er de for brede, så skær en kikstil i bredden, og læg den mellem to af de andre kiks, så den ikke kommer til at ligge yderst. I min form passer det med ca. 4¼ kiks i længden.
Kom et moderat lag chokoladecreme oven på kiksene. Det skal helst ”falde” ned langs siderne, så du får en kage, der er totalt dækket af chokoladecreme, når den engang er færdig.
Læg endnu et lag kiks, endnu et lag chokoladecreme osv. Til al cremen er brugt. Du skal slutte af med et lag chokoladecreme. I min form bliver det til fem lag.
Dæk formen med et låg, et spækbræt eller husholdningsfilm, og sæt den på køl imindst fem timer, men gerne i længere tid. F.eks. til dagen efter.