Men skulle det gå din ære for nær at fortælle gæsterne, at det er en pulverblanding, du har brugt, når de spørger efter opskriften, så er det jo rart at kunne lave sit eget ”kagepulver”.
Smelt smørret i en lille gryde eller i mikroovnen i en egnet skål.
Sigt kakao, mel, natron og bagepulver sammen i en skål.
Tilsæt æg, sukker, smeltet smør, salt og vand, og rør det hele sammen på røremaskinen eller med en elpisker.
Hæld dejen i en 2 l springform, og bag den i ca. 35 minutter.
Noter
Husk, en chokoladekage må hellere være lidt for fugtig end lidt for tør, men selvfølgelig skal den være bagt.Lad chokoladekagen køle af, før du evt. pynter den, og før du skærer den ud.Tip: I den nem chokoladekage du ser på billedet, har jeg sammen med de tørre ingredienser tilsat 100 g mørk chokolade skåret i mindre stykker og ca. 10 tørrede abrikoser skåret tern.Du kan nu pynte kagen, som du har lyst til, eller du kan servere den med cremefraiche eller kefir eller andet i den dur.