Derfor har jeg faktisk heller ikke nogen opskrift. Er der champignoner i køleskabet, så er der champignoner i millionbøf. Er der cocktailpølser i konservesskuffen, så er der cocktailpølser i millionbøf. Er der majskerner i fryseren, så er der … osv. I dag er der ingen af delene, men der er koncentreret tomatpuré i konservesskuffen, så derfor er der … du ved godt hvad jeg vil sige.
1dåse koncentreret tomatpuré – også kaldet tomatpasta
tørrede krydderier fra krydderihylden – paprikaoregano eller lignende
3dlvand
1oksekødsbouillonterning
2½dlfløde – har du ikke fløde kan du sagtens bare bruge vand og jævning
Salt og peber
Sådan gør du
Pil løg og hvidløg.
Hak løget groft, og hak hvidløget fint.
Varm lidt olie – og det skal være lidt, eller bliver sovsen for fed – i en gryde.
Tilsæt løg, og svits et minuts tid.
Tilsæt kødet, og svits til kødet er skilt og har taget farve.
Tilsæt tomatpuré, og rør hurtigt og grundigt.
Kom eventuelle tørrede krydderier i, og rør.
Tilsæt vand og bouillonterning.
Lad det hele simre 10-15 minutter.
Tilsæt fløde, kog op, og lad det jævne.
Smag til med salt og peber.
Servér med pasta eller kartoffelmos.
Portionen her rækker til fire personer.
Noter
En Montepulciano d’Abruzzo vil være et fantastisk vinvalg til millionbøf og til kødsovs eller bolognese for den sags skyld til de voksne – børnene må have et glas lækkert solbærsaft.