Verdens bedste, amerikanske brownies med hassel- eller valnødder
Jeg er ikke sikker på, at der SKAL nødder i amerikanske brownies. Jeg er heller ikke helt sikker på, at der SKAL glasur på amerikanske brownies. Og jeg kan selvfølgelig heller ikke skrive under på, at det er verdens bedste, men jeg er sikker på, at det er de bedste brownies, jeg har smagt. Og dem får du opskriften på herunder.
16-20 stk.
Hak chokoladen, og kom den i en gryde sammen med smør, rørsukker, sukker og sirup, og lad det smelte ved svag varme.
Tilsæt de hakkede hassel- eller valnøddekerner.
Lad blandingen afkøle i ca. 10 minutter, til det er fingervarmt (37° C).
Tænd ovnen på 180° C, ikke varmluft.
Kom æg, mel og kakaopulver i gryden, og rør det godt sammen.
Beklæd en mindre bradepande med bagepapir.
Hæld dejen i bradepanden, og bag kagen i 25-30 minutter, til den er gennembagt. Den må endelig ikke få for meget. Den skal stadig være svampet/klæbende indeni. Prøv at prikke i den med en kødnål eller lignende. Der skal helst stadig hænge lidt dej på nålen.
Lad kagen afkøle i bradepanden.
Skær kagen i 16-20 stykker, og servér.
Noter
Tip I: Kan du ikke tåle nødder, kan de udelades.
Tip II: Hvis du synes det er besværligt at beklæde din bradepande med bagepapir, kan du i stedet for smøre den med smør. Eller du kan anskaffe dig en bradepande med løs bund – altså en firkantet springform. Åbn formen, og læg et passende stykke bagepapir i bunden, luk randen på, så bagepapiret holdes fast, og smør randen med smør.