Om vaflerne bliver sprøde eller bløde, afhænger helt af tykkelsen, og hvor meget varme du giver dem. Jo tyndere lag dej, og jo højere varme, jo sprødere vaffel. For at lave vafler skal du bruge et vaffeljern.
Lad spinaten dryppe af i en sigte – pres på den med en ske, så al væde presses ud – og hak den fint.
75 g frossen helbladet spinat
Smelt smørret/margarinen, og lad det køle en smule af.
50 g smør
Rør de to slags mel, bagepulver og et nip salt sammen.
65 g hvedemel, 50 g sigtemel, Salt, 1 tsk. bagepulver
Pisk æg og mælk ud i melblandingen, til du har en jævn og glat dej.
2¼ dl mælk, 1 æg
Vend til sidst spinat og smør i dejen.
75 g frossen helbladet spinat, 50 g smør
Varm vaffeljernet op – spray evt. pladerne med lidt olie til det første hold vafler, så de slipper nemt.
Olie
Hæld dej på pladerne (jeg bruger ca. ¾ til en hel dl pr. plade).
Bag vaflerne i ca. 2-4 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Noter
OBS: Mængden af dej og tiden vaflerne skal bage, kan variere fra vaffeljern til vaffeljern, ligesom temperaturen på vaffeljernet også har betydning for resultatet. Prøv dig frem.