Sunde spinatvafler

Sunde spinatvafler – Vafler er nok noget de fleste forbinder med dessert eller ”kage” til kaffen. Men lader du være med at komme sukker og vanilje i dejen og kommer spinat i, får du spinatvafler. Spinatvafler kan du bruge som tilbehør, servere som forret med en lakseanretning eller spise dem som et måltid med masser af mættende fyld på.

Spinatvafler kan være tykke og lidt bløde eller tynde og sprøde, helt som du har lyst til. Skal de bruges som tilbehør til f.eks. grillet fisk med en klat peberrodscreme på, synes jeg bedst om, at de er tykke og lidt bløde. Men skal de bruges som en forret med laks, må de gerne være lidt tyndere og lidt sprøde.

 Opskrift på sunde spinatvafler

spinatvafler

Nemme og sunde spinatvafler opskrift

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 240kcal
Forfatter: Beate Grandahl

Equipment

  • Vaffeljern
Om vaflerne bliver sprøde eller bløde, afhænger helt af tykkelsen, og hvor meget varme du giver dem. Jo tyndere lag dej, og jo højere varme, jo sprødere vaffel. For at lave vafler skal du bruge et vaffeljern.

Ingredienser

  • 75 g frossen helbladet spinat optøet
  • 50 g smør eller margarine
  • 65 g hvedemel
  • 50 g sigtemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • dl mælk
  • 1 æg
  • Salt
  • Olie til stegning

Sådan gør du

  • Lad spinaten dryppe af i en sigte – pres på den med en ske, så al væde presses ud – og hak den fint.
    75 g frossen helbladet spinat
  • Smelt smørret/margarinen, og lad det køle en smule af.
    50 g smør
  • Rør de to slags mel, bagepulver og et nip salt sammen.
    65 g hvedemel, 50 g sigtemel, Salt, 1 tsk. bagepulver
  • Pisk æg og mælk ud i melblandingen, til du har en jævn og glat dej.
    2¼ dl mælk, 1 æg
  • Vend til sidst spinat og smør i dejen.
    75 g frossen helbladet spinat, 50 g smør
  • Varm vaffeljernet op – spray evt. pladerne med lidt olie til det første hold vafler, så de slipper nemt.
    Olie
  • Hæld dej på pladerne (jeg bruger ca. ¾ til en hel dl pr. plade).
  • Bag vaflerne i ca. 2-4 minutter, til de er gyldne og gennembagte.

Noter

OBS: Mængden af dej og tiden vaflerne skal bage, kan variere fra vaffeljern til vaffeljern, ligesom temperaturen på vaffeljernet også har betydning for resultatet. Prøv dig frem.

Nutrition

Kalorier: 240kcal | Kulhydrat: 26g | Protein: 7g | Fedt: 12g | Mættet fedt: 7g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 3g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 71mg | Natrium: 159mg | Kalium: 203mg | Fiber: 1g | Sukker: 3g | Vitamin C: 1mg | Calcium: 123mg | Jern: 2mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

 

Spinatvafler med laks

Vil du servere vaflerne med laks – for eksempel. som en forret – kan du vælge at skære dem ud i passende stykker. Hvis pladerne på dit vaffeljern ligner dem i mit, vil f.eks. et ”hjerte” pr. portion være perfekt. Eller du kan vælge at servere vaflerne hele.

Skærer du dem ud, kan du lægge et par plade frisk spinat i bunden, en skefuld smøreost (naturel eller med krydderurter) ovenpå og derpå skiver af fersk, røget eller gravad laks. Slut af med at pynte med en dusk dild.

Skærer du dem ikke over, kan du bruge samme ingredienser, men lægge dem på den ene halvdel, bukke den anden halvdel ind over og lukke vaflerne med et træspyd med et par cocktailtomater på til pynt.

Spinatvaflerne på billedet har fået fyld af smøreost, avocadoskiver, salatløgringe, tomatbåde, lidt bredbladet persille og et drys sprødristet bacontern.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter