Spinatvafler

Spinatvafler – Vafler er nok noget de fleste forbinder med dessert eller ”kage” til kaffen. Men lader du være med at komme sukker og vanilje i dejen og kommer spinat i, får du spinatvafler. Spinatvafler kan du bruge som tilbehør, servere som forret med en lakseanretning eller spise dem som et måltid med masser af mættende fyld på.

Spinatvafler kan være tykke og lidt bløde eller tynde og sprøde, helt som du har lyst til. Skal de bruges som tilbehør til f.eks. grillet fisk med en klat peberrodscreme på, synes jeg bedst om, at de er tykke og lidt bløde. Men skal de bruges som en forret med laks, må de gerne være lidt tyndere og lidt sprøde.

Nemme og sunde spinatvafler – opskrift

Om vaflerne bliver sprøde eller bløde, afhænger helt af tykkelsen, og hvor meget varme du giver dem. Jo tyndere lag dej, og jo højere varme, jo sprødere vaffel. For at lave vafler skal du bruge et vaffeljern.

Antal personer:
4

Tid i alt:
30M

Sværhedsgrad:
Middel

Ingredienser til spinatvafler

 • 75 g optøet, frossen helbladet spinat
 • 50 g smør eller margarine
 • 65 g hvedemel
 • 50 g sigtemel
 • 1 tsk. bagepulver
 • 2¼ dl mælk
 • 1 æg
 • Salt

Sådan laver du spinatvafler

 1. Lad spinaten dryppe af i en sigte – pres på den med en ske, så al væde presses ud – og hak den fint.
 2. Smelt smørret/margarinen, og lad det køle en smule af.
 3. Rør de to slags mel, bagepulver og et nip salt sammen.
 4. Pisk æg og mælk ud i melblandingen, til du har en jævn og glat dej.
 5. Vend til sidst spinat og smør i dejen.
 6. Varm vaffeljernet op – spray evt. pladerne med lidt olie til det første hold vafler, så de slipper nemt.
 7. Hæld dej på pladerne (jeg bruger ca. ¾ til en hel dl pr. plade).
 8. Bag vaflerne i ca. 2-4 minutter, til de er gyldne og gennembagte.

OBS: Mængden af dej og tiden vaflerne skal bage, kan variere fra vaffeljern til vaffeljern, ligesom temperaturen på vaffeljernet også har betydning for resultatet. Prøv dig frem.

Spinatvafler med laks

Vil du servere vaflerne med laks – for eksempel. som en forret – kan du vælge at skære dem ud i passende stykker. Hvis pladerne på dit vaffeljern ligner dem i mit, vil f.eks. et ”hjerte” pr. portion være perfekt. Eller du kan vælge at servere vaflerne hele.

Skærer du dem ud, kan du lægge et par plade frisk spinat i bunden, en skefuld smøreost (naturel eller med krydderurter) ovenpå og derpå skiver af fersk, røget eller gravad laks. Slut af med at pynte med en dusk dild.

Skærer du dem ikke over, kan du bruge samme ingredienser, men lægge dem på den ene halvdel, bukke den anden halvdel ind over og lukke vaflerne med et træspyd med et par cocktailtomater på til pynt.

Spinatvaflerne på billedet har fået fyld af smøreost, avocadoskiver, salatløgringe, tomatbåde, lidt bredbladet persille og et drys sprødristet bacontern.

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

pinterestinstagramyoutube

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
x