Vaffeljern

Vaffeljern – hvem elsker ikke vafler. Hvis det ikke var på grund af kalorierne kunne vi spise dem dagen lang. Og for at lave vafler, så skal du have et vaffeljern, og det er det vi kigger nærmere på nedenfor. Vi kommer med tiden til at udvide denne artikel, når vi får testet flere produkter.

Valg af vaffeljern

Hvis du ikke allerede har et vaffeljern eller gerne vil til at opgradere, når du laver vafler. Så er der lige et par tips og forslag her.
Valget af vaffeljern bør for så vidt baseres på helt klassiske kriterier:

 1. Egenskaber – hvad kan det?
 2. Brugervenlighed – hvor let er det at bruge, hvor nemt er det at gøre rent?
 3. Effektivitet – Hvor godt laver det vafler?
 4. Pris – Er du ude efter et billigt produkt, eller et produkt hvor prisen afspejler kvaliteten.

Afhængig af dit temperament og værdier i køkkenet vil de fire punkter variere i vigtighed.

Forslag 1: Willfa vaffeljern

Allround godt – ikke for dyrt – god bageevne og med et par lækre små detaljer.

Produktnavn: Wilfa WAS-623 Bell

wilfa vaffeljern

Beskrivelse:

was 623 bell wilfa vaffeljern

Wilfa er et rigtig fint lavprismærke indenfor køkken og husholdningsmaskiner. Og det er også tilfældet ved denne model. Det er lidt større end andre modeller, hvor en almindelig model har en diameter på omkring 17 cm har Wilfa WAS 623 en diameter på 23 cm. Det gør naturligvis, at vaffeljernet producerer nogle lidt større vafler, men det ser vi kun som et plus.

Videre har vaffeljernet en hældning, der gør at vaffeldejen bliver fordelt godt på pladerne. Wilfa vaffeljernet indeholder 6 plader, som du kan se nedenfor:

En detalje som jeg personligt sætter rigtig meget pris på er advarselslampen. Eller ja det er jo nok mere en service- eller signallampe, der lyser når vaflerne er færdige, så man undgår at de brænder på eller får for lidt.

Andre detaljer:

 • Justerbart termometer
 • Dobbelt non-stick belægning
 • Kan opbevares på højkant

Pris: 499,- (fundet hos KitchenOne med forbehold for prisændringer)

Forslag 2: KitchenAid vaffeljern

Produktnavn: KitchenAid 110EER vaffeljern
Det eksklusive ern for feinschmeckeren, der vil have selv vaffeljernet gennemført i kvalitet og design. Elegant, effektivt og også noget pebret i prisen.

kitchenaid vaffeljern
Beskrivelse:

KitchenAid er lig med eksklusivitet og kvalitet. KitchenAid er for køkkenmaskiner, hvad B&O er for tv- og radioprodukter. Dette gælder naturligvis også når det kommer til vafler, men ligesom B&O så kommer KitchenAid til en markant mere pebret pris end andre vaffeljern. En af de ting som KitchenAid har knækket i deres version af vaffeljern, det er den konstante varme. I KitchenAids vaffeljern bliver vaffeldejen udsat for en konstant varme, hvilket gør at det er noget nemmere, at få et ensartet og godt resultat.

KitchenAid vaffeljern kan lave 4 vafler af gangen, videre er varmepladen let rengørlig for vaffeldejrester og fedt. Sidstnævnte betragter jeg som et kæmpeplus, for det er ikke sjovt at gå rundt og rense fastklistret vaffeldej.

Andre detaljer ved KitchenAid 110EER:

 • Digital timer
 • Termometer
 • Keramisk slipselv belægning
 • Nem at opbevare

Pris: 2.495,-

Breville vaffeljern

Det seneste vaffeljern vi har testet er Breville vaffeljern. Det laver de lækreste belgiske vafler. Det er lavet DuraCemic, hvilket gør at vaflerne ikke hænger fast og at rengøringen af vaffeljernet faktisk er rigtig nemt.

Du kan se vores fulde anmeldelse af Breville vaffeljern her.

Har du andre forslag? Eller er du en forhandler eller producent, der gerne vil have os til at teste dit produkt? Så skriv endelig til [email protected]

Og naturligvis – når du har købt den model, som du vil bruge så kan du finde opskriften på vafler her.

Picture of Laust Kehlet

Laust Kehlet

Laust Kehlet er fast madskribent, står for drinksopskrifter og han er også anmelder hos HurtigMums.dk Laust er fungerende chefredaktør på siden, så du er altid velkommen til at skrive til ham direkte på [email protected]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre anmeldelser fra HurtigMums