Scones

Scones

Scones opskrift

5 fra 1 stemme
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 8 scones
Kalorier: 177kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Der findes mange opskrifter på scones. Jeg tror den originale er lavet med mel, sukker, salt, bagepulver, æg og sødmælk. Jeg bruger ikke æg, og jeg bruger kærnemælk i stedet for sødmælk. Det synes jeg, giver en god smag.

Ingredienser

  • 180 g mel
  • 2 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • 30 g sukker
  • 70 g blødt smør lad det stå ude ved stuetemperatur i 20-30 minutter
  • dl kærnemælk
  • 1 æg
  • 2 spsk. mælk

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175° C varmluft.
  • Bland mel, bagepulver, salt og sukker i en skål, og smuldr smørret i det.
  • Bland det godt sammen, så det føles nærmest som brødkrummer.
  • Tilsæt kærnemælk, og saml dejen.
  • Bred eller rul dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 1½ cm.
  • Udstans dejen med en rund udstikker eller et glas med en diameter på ca. 5-6 cm.
  • Læg efterhånden de udstansede kager/boller over på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Pisk æg og mælk sammen, pensl sconene med det.
  • Sæt pladen i ovnen, og bag sconene i 12-15 minutter.

Nutrition

Kalorier: 177kcal | Kulhydrat: 22g | Protein: 4g | Fedt: 8g | Mættet fedt: 5g | Flerumættet fedtsyre: 0.5g | Enkeltumættet fedtsyre: 2g | Transfedtsyre: 0.3g | Kolesterol: 41mg | Natrium: 132mg | Kalium: 55mg | Fiber: 1g | Sukker: 5g | Calcium: 42mg | Jern: 1mg

Lidt om min scones opskrift

Scones

Scones er en slags kager, der lidt ligner boller. Men de er bagt med bagepulver i stedet for gær. De stammer fra Skotland, og traditionelt blev de bagt på en flad plade over åben ild. Scones er nemme at bage og hurtigere end en klassisk bolle på gær, fordi du ikke skal vente på, at de hæver.

Sconesdej skal ikke æltes eller røres særligt meget. Den skal bare lige samles. Den bliver heller ikke formet mellem hænderne ligesom du gør med en traditionel bolle. Den bliver stanset ud i cirkler.

Scones smager bedst, når de er kølet en smule af, så de er lune, og de er ikke gode at fryse og varme op igen. De smuldrer nærmest.

Scones er en klassiker til enhver traditionsbunden englænder til eftermiddagsteen, serveret med clotted cream og lemon curd.

Clotted cream er piskefløde, som er størknet ved at opvarme det ved 80° C i en seks timers tid. Du kan købe det på nettet, men jeg har aldrig set det i danske supermarkeder.

Lemon curd en slags citroncreme lavet af citroner, æg, sukker og smør. Færdiglavet lemon curd kan både købes på nettet og i nogle supermarkeder herhjemme.

Har du hverken clotted cream eller lemon curd, så smager sconene altså også godt med flødeskum og syltetøj eller marmelade eller med chokoladecreme.

Chokolade-scones

Du kan selvfølgelig også komme chokoladen i sconene, så kan de spises som de er uden at komme noget på.

Du skal bare hakke ca. 50 g chokolade og blande det i dejen til allersidst, når du har samlet den. Her bliver du altså nødt til at ælte lidt, så chokoladen kommer jævnt rundt i hele dejen. Rul dejen til en tyk pølse, og skær den i 8 stykker, som du trykker let flade.

Du kan bruge både mørk og hvid chokolade. Jeg synes bedst om den mørke … Nej, om den hvide … Nej, om den mørke – de smager godt hver for sig.

Sidst opdateret: 25. april 2024
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter