Kom essensen i en gryde, og sæt den på middelvarme.
Tilsæt æggeblommerne, og pisk til det skummer, og æggeblommerne begynder at tykne. Nu skal der piskes konstant, til bearnaisesovsen er færdig.
Tag gryden af varmen, eller skru ned på laveste varme – du pisker stadig.
Pisk smørret i én spiseskefuld ad gangen 10 gange – altså 10 skefulde.
Tilsæt resten af smørret i en tynd, tynd stråle, indtil alt smørret er brugt, mens du stadig pisker.
Smag sovsen til med citronsaft, salt og peber, og tilsæt de hakkede estragonblade.
Husk: Bearnaisesovs serveres lun aldrig brændende varm, netop fordi den ikke må koge.
Noter
Bearnaisesovs smager blandt andet godt til en steak eller hakkebøf.Sådan redder du den skilte bearnaisesovs
Skulle uheldet være ude, og bearnaisesovsen skiller, kan du starte op i en ren gryde med en æggeblomme. Når æggeblommen er tyknet, pisker du den skilte sovs langsomt i. Men det er langt fra, hver gang det lykkes. Så start hellere helt forfra.