Bland sukker, vaniljesukker og revet appelsinskal i melet.
Tilsæt Cointreau, smør og æg, og rør det sammen til en dej.
Ælt mandlerne ind i dejen, så de er jævnt fordelt.
Læg dejen i en frysepose, og læg den i køleskabet i mindst 30 minutter.
Tænd ovnen på 175° C varmluft.
Læg dejen på et meldrysset bord, og del den i tre dele.
Rul hver del til en pølse med en diameter på ca. 3 cm.
Læg pølserne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 12 minutter – de skal stadig være bløde.
Tag dem ud af ovnen, og lad dem afkøle i 8-10 minutter.
Skær forsigtigt pølserne diagonalt i ca. 1½ cm bredde. Brug en skarp kniv. Mandler er hårde, og bruger du en sløv kniv, risikerer du, at kagerne går i stykker, når du rammer en mandel med kniven.
Læg kagerne tilbage på bagepladen med skærefladerne opad og nedad, og dæk dem med et stykke bagepapir.
Sæt dem tilbage i ovnen i ca. 10 minutter.
Lad dem afkøle på en rist, inden de lægges i dåse med tætsluttende låg.
Noter
Tip I: Er du vild med muscovadorørsukker, så kan du i stedet for almindeligt sukker bruge den lyse variant af muscovadorørsukker, men det er ikke så nemt at opdrive som almindeligt sukker, eller som det mørke muscovadorørsukker i øvrigt. Rørsukker kan også anvendes.Tip II: Cointreau kan erstattes af Grand Marnier, eller af appelsinsaft, hvis du ikke vil have spiritus i kagerne.Tip III: Mandlerne kan smuttes, men det er ikke nødvendigt. Jeg gør det aldrig, for jeg synes, det er spild af tid, da det ikke ændrer noget på smagen.Tip IV: Du kan evt. hakke mandlerne groft, inden de æltes ind i dejen, det gør det lidt nemmere at fordele dem jævnt.