Om du bruger gas-, el- eller kulgrill, er dit valg, og ikke noget jeg som sådan vil tale for eller imod her. Valg af grill er næsten en religion. Jeg ejer ikke hverken el- eller gasgrill, så naturligvis er bøfferne og pølserne her lavet over glødende trækul.
Jeg har valgt trækul, fordi de giver en hurtig og intens varme. De brænder til gengæld ikke så længe, men det er der heller ikke behov for, når det kun er småting som bøffer, pølser og måske brød, der skal tilberedes.
Start med at rulle det hakkede oksekød sammen til en bred pølse. Rul pølsen, så den naturligt følger ”trådene” i det hakkede kød.
Skær pølsen i 4 tykke skiver, pensl bøfferne på begge sider med olie.
Læg bøfferne på direkte varme, og steg til de er gennemstegte – vend flere gange undervejs, og krydr godt med salt og peber. Bøfferne skal stege i 8-10 minutter på hver side – det afhænger selvfølgelig af tykkelsen.
Læg pølserne på indirekte varme – du kan godt stege dem på direkte, men de revner nemmere. På indirekte varme skal pølserne have 15-20 minutter i alt – de skal selvfølgelig også vendes flere gange. Lad være med at ”prikke” pølserne, så går saftigheden af dem.
Noter
Eventuelle brød er også bedst at grille på indirekte varme, medmindre du kan lide det sort. Så er det bare frem med agurkesalaten, de ristede løg, sennep, ketchup og remoulade. Velbekomme!