Du behøver jo nok ingen opskrift på at finde vej til den lokale dagligvarebutik for at købe tærtedej, så derfor får du her opskriften på en tærtebund, som du selv kan lave.
Skær smørret i mindre stykker, og kom det i melet.
Tilsæt flormelis og æggeblomme.
Og saml dejen hurtigt og let – den skal ikke æltes.
Bred dejen ud i en tærteform, så den fylder hele formen – også op ad siderne.
Dæk dejen med et rent viskestykke, og sæt den i køleskabet i en time.
Bag tærten i 20 minutter ved 200° C, til den er gylden. Læg evt. et stykke bagepapir og nogle tørrede ærter oven på dejen, mens den bager, så den ikke hæver op og bliver tyk.
Noter
Du kan selvfølgelig komme hvad som helst i din tærtedej – altså af frugt og søde sager, for flormelissen gør dejen sød, så den egner sig ikke til en middagsret – men nu er det her jo en jordbærtærte, så her skal der jordbær i.