Til den burger du ser på billedet, er der brugt rester fra en hel kylling, jeg havde stegt i fad i ovnen dagen før. Kyllingen var i fadet lagt på en bund af rød og hvid spidskål, som så er brugt til garniture sammen med bacon, ost og dressing. Men du behøver ikke rester, du kan sagtens lave kyllingeburger fra bunden.
200-225ggarniture i form af salat, tomatskiver, løgringe eller lignende
Salt og peber
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225° C – ikke varmluft.
Skær kyllingekødet i store, tynde flager.
Drys med paprika, salt og peber.
Steg dem i olie på en pande ved medium varme, til de er gennemstegte – ca. 5 minutter.
Rist baconen – på en pande eller i ovn eller mikroovn.
Varm burgerbollerne, og skær dem over på tværs.
Læg kylling, bacon og ost på den underste del af bollen, og gratinér dem øverst i ovnen i ca. 5 minutter, eller til osten er smeltet og tager en smule farve.
Smør den øverste del af bollen med hvidløgsdressing.
Læg de to bolledele sammen med garnituren imellem.