Kærnemælkshornene lavede vi bl.a. i husgerning. De blev fyldt med marmelade eller frugtmos. Jeg var vild med hornene, da jeg var barn, men har faktisk ikke rigtig fået dem siden – eller jo, det har jeg så nu, og jeg blev ikke skuffet. Dog har jeg ændret lidt på opskriften for at spare på fedtet og på tiden.
Lun vandet, så det hverken er koldt eller varmt, når du stikker din lillefinger ned i det.
Opløs gæren i det lune vand, og rør kærnemælk og det smeltede smør i.
Tilsæt ægget, og rør rundt.
Bland saltet i hvedemelet, og tilsæt det.
Rør på røremaskinen – eller ælt, det var det vi gjorde i husgerningstimerne – til dejen er ensartet.
Lad dejen hæve ved stuetemperatur, tildækket i ca. 1 time.
Tænd ovnen på 180° C.
Del dejen i to lige store stykker, og rul hvert stykke ud til en cirkel, der måler ca. 30 cm i diameter.
Del hver cirkel i 8 trekanter – ligesom en pizza.
Fordel en tyk stribe mos eller grød i den brede ende af hver trekant, og rul dem sammen som et horn fra den brede ende. Sørg for der ikke er for store åbninger, så al mosen ryger ud under bagningen, men noget vil som regel gå tabt.
Læg hornene på en bageplade beklædt med bagepapir, pensl med kærnemælk, og drys med perlesukker.
Bag hornene i 12-15 minutter.
Lad hornene køle af, inden de fortæres. Hornene smager pragtfuldt, når de er nybagte, men kan godt fryses.