Fransk løgsuppe er én de mere interessante retter at lave. Tænk at du kan få løg til at smage så mildt, sødt og lækkert. Det er ikke lige det du tror – hvis ikke du har fået løgsuppe før – men al bitterhed og styrke er som tryllet bort og er blevet til denne kulinariske oplevelse.
3hønse- eller oksebouillonterninger – hønsebouillonen giver den mildeste og reneste smaghvor oksebouillonen giver en lidt kraftigere smag, så det er lidt en smagssag, hvad du er til
Smelt smørret i suppegryden, og svits løgene heri ved lav varme, til de bløde og klare – ca. 15 minutter.
Drys sukker samt lidt salt – ca. 1 tsk. – over løgene, skru en smule op for varmen, læg låg på, og lad løgene simre i ca. ½ time, hvor du rører med jævne mellemrum, så de ikke svider på.
Tilsæt hvedemel, og rør rundt.
Tilsæt vand, bouillonterninger og hvidvin, læg låg på igen, og lad suppen simre endnu i ca. ½ times tid. Skum om nødvendigt.
Tænd imens ovnen på 190-200° C.
Skær skorpen af brødet, skær det til, så det passer ned i dine portionsskåle, og rist dem på brødristeren. Først på den ene side. Gnid med et hvidløgsfed hen over det ”tørre” brød. Gør det samme med den anden side.
Tilsæt cognac og timianblade – gem lidt til pynt – til suppen, og smag til med salt og peber.
Hæld suppen i portionsskåle, læg en skive ristet brød oveni, og drys med revet ost.
Sæt suppeskålene i ovnen, tænd for grillfunktionen, og lad suppen stå i ovnen, til osten bliver gylden.
Pynt med lidt friske timianblade.
Noter
Tip: Jeg stanser brødet ud med en rund kageudstanser, der passer i diameteren med mine portionsskåle, men du kan også bruge et glas eller andet med den rette størrelse, eller du kan skære det med en kniv.Velbekomme!Glad for voksensuppe? Så skal du teste jordskokkesuppe – det er (også) virkelig lækkert.