En anden tradition når du får mørbrad i fad eller gryde, er, at der næsten altid er bacon og cocktailpølser i også. Det er der heller ikke her. Men tag ikke fejl, det skorter ikke på smag alligevel.
Skær bunden af porren, fjerne de yderste blade, og skær porren i tynde ringe.
Skyl peberfrugten, fjern stok og kerner, og skær peberfrugten i tern.
Fjern roden på champignonerne, og skyl champignonerne grundigt.
Fjern sener og de største klumper fedt fra mørbraden.
Drys den med paprika, salt og peber hele vejen rundt – bare så meget som den behøver.
Varm olien i en sauterpande.
Kom mørbraden i, og brun den godt på alle sider.
Tag mørbraden op af panden, og læg den i et dybt ovnfast fad.
Svits champignoner – hele – porrer og peberfrugt i et par minutter.
Hæld kokosmælk og tomatpasta ved, og lad det simre et par minutter.
Smag til med salt og peber.
Hæld saucen over mørbraden, og sæt det hele i ovnen – gerne under låg – i ca. 25 minutter, til mørbraden har en centrumstemperatur på ca. 60° C.
Tag mørbraden op af saucen, lad den hvile i 10 minutters tid, skær den i tykke skiver, og læg den tilbage i saucen.
Servér med bagte kartoffelbåde – som kan bages samtidig med mørbraden, bare de sættes ind, så de bliver færdig samtidig med mørbraden. Mørbrad i fad smager også godt med ris til.
Noter
Tip: Når du kommer hele champignoner i mørbrad i fad eller i en hvilken som helst anden ret, tager de saft og smag af alt det andet, der er i retten. De bliver så velsmagende.