Det gode ved at bage sit naanbrød selv er naturligvis tilfredsstillelsen i at gøre det selv og friskheden af brødet, men det er også, at du kan variere krydderierne oven på, så brødet får en smag, der harmonerer med den ret, du vil servere det til.
2tsk.Herbes de Provencenigellafrø, knust hvidløg, tørret timian eller hvad du nu har lyst til, dine naanbrød skal smage af
Sådan gør du
Lun mælken, så temperaturen bliver lillefingerlun – du ved: Hverken kold eller varm.
Rør gæren ud i mælken, og tilsæt æg, yoghurt og de 2 spsk. olivenolie i.
Bland mel, bagepulver, salt og sukker sammen, og tilsæt det gærblandingen.
Rør hele herligheden sammen til en dej. Hellere for våd end for tør. Du kan altid tilsætte mere mel.
Lad dejen hævet lunt og tildækket i ca. 30 minutter. Den tid kan du bruge til f.eks. at tilberede tikka masala.
Tilbage til brødene. Ælt dejen igennem, og del den i 8 lige store stykker.
Bank, eller rul hvert stykke ud til store, flade brød/pandekager.
Læg dem på bageplader beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve 25 minutter – lunt og tildækket.
Tænd ovnen på 250° C.
Pensl naanbrødene med olie, og drys med krydderier.
Bag naanbrødene i 8-10 minutter. Du kan også vælge at stege dem på en varm stegepande, men det er altså hurtigere i ovnen, hvor de alle kan blive lavet på engang.
Noter
Naanbrødene kan fryses og opvarmes på pande eller i ovn, når du skal servere dem.Hvis du synes, brødene er for store, så del dejen i nogle mindre stykker, eller halver opskriftens mål, og del stadig dejen i 8 stykker.