Endelig egner perlebyg sig også fortrinligt i salater. De mætter godt, så når du kommer perlebyg i salaten, behøver du ikke servere kartofler eller pasta til også. Hvad du kommer i din perlebygsalat er egentlig en smagssag eller en sag mellem dig og grøntsagsskuffens indhold. Brug din fantasi. Her får du min version den dag, billedet blev taget.
Kog perlebyggen efter anvisningen på emballagen, og lad den køle af.
Skræl imens gulerødderne, og skær dem i små tern.
Skyl korianderen, og riv den i mindre stykker efter lyst og evne.
Hak mandlerne groft.
Bland den kogte, afkølede perlebyg med gulerødder, koriander, mandler og ærter i en stor skål, og sæt perlebygsalaten i køleskabet.
Bland æblecidereddike og olivenolie i en lille skål og smag til med limesaft, honning og salt og peber.
Hæld dressingen over salaten, og lad den trække lidt inden servering.
Noter
Salaten skal serveres kold, så du kan med fordel lave den i god tid og sætte den i køleskabet. Salaten kan holde sig et par dage i køleskabet, så har du planer om at servere den flere dage i træk, så lav en stor portion, og nyd at have nem mad et par dage.Salaten smager lige godt til eksempelvis grillmad som til dampet fisk.