Grillmad fylder luften over hele landet, og det er derfor nemt at definere årstiden – Sommer! Det er nu alle fædre hiver det tunge gods frem at imponere med årets bedste måltider. Den røgede smag i kød og grønsager er nemt at blive afhængighed af og derfor slippe, når vejret bliver koldere.

Det rigtige udstyr

En stor del af oplevelsen er selvfølgelig udstyret. Det handler om grillen, håndværktøjet og forklædet.

Først og fremmest – Skal din gril være med kul, gas eller måske endda briketter og trækul? Alt efter hvilken metode og antænding du benytter, afgiver det en meget forskellig smag i den mad du griller. Kul og trækul giver en meget kraftigere smag af røg og gril, men gas er nemmere at håndtere og give en jævn varme.

Det handler derfor meget om, hvad man prioriterer når man griller. Gas er langt nemmere at håndtere og mere miljøvenligt. Men kulgrillen er ofte billigere og er en sikker vinder iblandt mange. Kul kan antændes i mange forskellige former for grille og kan også benyttes på et bål sted eller engangsgril. Se udvalget af måde gasgrille og kulgrille på Davidsensshop.dk.

Vedligeholdelse af din gril

Det er vigtigt, at du passer og plejer din gril, og det er der mange grunde til:

Den skal være ren og pæn, for at holde den bedste hygiejne. Din gril står udendørs og bliver udsat for vind, vejr og nysgerrige dyr. Det er vigtigt at man renser grillens riste efter bedste evne, for at skaffe gamle, forbrændte madrester af vejen. Forkullede madrester skal helst ikke sætte sig i den mad, du efterfølgende har planer om at grille.

Hertil er der heldigvis meget lækkert udstyr, som man kan tilkøbe, for at holde din gril toptunet. Det er ligesom at have en lækker bil; den skal vaskes, støvsuges og poleres, inden den skal luftes – Sådan imponerer du bedst!

Køb dine drypbakker, grillbørster, betræk og meget mere der, hvor du køber din grill.

Hvad kan du overhovedet smide på grillen?

Når alt kommer til alt, så handler det i lige så høj grad om den mad, du serverer for dine gæster. For hvad kan man egentlig smide på grillen?

Svaret er ret simpelt; Du kan stort set smide alt på grillen. Man kan sagtens eksperimentere med, hvilke råvarer og retter der kan nyde gavn af den lækre røgede smag, som kun grillen kan tilføre. Det er ikke kun de gode bøffer og pølser, som kan smides på den varme rist.

Du kan bage dit brød, koge dit tilbehør eller grille dine grøntsager. Tænk ud over det sædvanlige og se din gril som en ovn, kogeplade og gril, i én. Du bliver meget gladere for din gril, når du lærer de mange tricks at kende. Holde dig ikke tilbage og eksperimenter med din kokkerering på grillen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *