Her snupper vi en rabarbertærte. Du starter med at ælte en dej af margarine, æg, sukker, mel og bagepulver og lægger den på køl 1 time … eller du kan tage den hurtige version, som jeg gør – det er jo Hurtigmums det her – den kommer her:
Lidt flydende margarine eller lignende til at smøre formen med
Sådan gør du
Tag tærtedejen ud af køleskabet, og lad den ligge i stuetemperatur 20-30 minutter.
Skyl, og rens imens rabarberne, og skær dem 2 cm lange stykker.
Kog dem med sukkeret – det er ikke nødvendigt at tilsætte vand – til de er kogt ud til en kompot.
Smag evt. til med mere sukker, hvis den er meget sur.
Lad rabarberkompotten køle lidt af.
Tænd ovnen på 200° C.
Pisk æggehviderne helt stive.
Knus makronerne, og vend dem i de stiftpiskede æggehvider.
Smør tærteformen, og læg dejen i, og skær den til, så den passer i størrelsen. Resten af dejen lægger du til side.
Fordel æggehviderne på tærtebunden.
Fordel rabarberkompotten ovenpå.
Skær den resterende dej fra før i strimler, bladforme, blomsterforme, hjerter, eller hvad du nu har lyst og kunstneriske evner til.
Læg dine raffinerede kreationer oven på tærten.
Sæt tærten i ovnen, og lad den bage 25-30 minutter, til den er gennembagt.
Noter
Til tærten kan du servere flødeskum, cremefraiche rørt med vanilje eller min favorit, som her på billedet, ganske almindelig skyr og et par kviste timian. Måske lidt overdrevent meget timian på billedet, men tro det eller ej, timian smager fantastisk til søde sager – prøv det selv!Foruden en god kop kaffe kan du servere en Grains Nobles til den lækre rabarbertærte.Velbekomme!