Her får du opskriften på en chokoladekage, der ikke tager hensyn til nogen – andre end dine smagsløg. Det er en fugtig, svampet chokoladekage med chokoladecreme på toppen. Og der er brugt rigtig chokolade – ikke noget med kakaopulver her.
150gmørk chokoladeprøv eventuel en mørk chokoladevariant med mandarin og ingefærsmag. Det giver lige et syrligt og lidt friskt pust til den ellers lidt tunge chokolade.
1½spsk.sirup
Sådan gør du
Sådan laver du chokoladekage
Tænd ovnen på 170° C.
Smelt smørret og chokoladen i en gryde under omrøring.
Tag gryden af varmen, og lad blandingen køle lidt af.
Pisk æg og sukker sammen til en skummende masse.
Tilsæt den afkølede chokoladeblanding, og bland det godt.Chokoladekage tilsæt chokoladeblanding
Hæld melet i lidt ad gangen, og rør det til en flydende dej.
Tag en form på ca. 20 x 30 cm – smør den med lidt smør eller olie, eller beklæd den med bagepapir.
Hæld dejen i formen, og sæt den i ovnen i ca. 30-35 minutter. Hold godt øje med den, får den for lang tid, bliver den tør i stedet for svampet. Det er langt bedre at en chokoladekage bliver bagt lidt for kort tid end for lang tid. VIGTIGT: Sørg for ikke at åbne ovnen i de første 20 minutter, da det kan ødelægge hævningen.
Sådan laver du chokoladecreme
Bland alle ingredienser – smør, chokolade og sirup – i en gryde, og smelt det sammen. Chokoladekagecreme
Hæld cremen over kagen, mens den stadig er lun.
Kagen kan serveres med flødeskum, cremefraiche, skyr eller lignende og måske et frisk bær, men det er ikke nødvendigt – den er lækker som den er.
Video
Noter
Der kan være nogen, der ikke kan tåle diverse varianter af chokoladekage, for eksempel hvis de indeholder gluten, sukker eller mælk, men det er der jo råd for. Eller veganere der ikke spiser æg og mælk, men det er der jo også råd for.