Du kan stege dine pandekager tykke eller tynde, store eller små – så du får veganske, amerikanske pandekager. Jeg foretrækker mine pandekager tynde og store.
4dlplantedrikjeg foretrækker mandel- eller sojadrik
2spsk.smagsneutral olie
Plantefedtstof til at stege i.
Sådan gør du
Bland de tørre ingredienser sammen.
Tilsæt olie og mælk, mens du pisker, så alle klumper piskes ud – brug evt. røremaskinen eller elpiskeren.
Lad dejen samle sig i ½-1 time i køleskabet.
Kom en smule plantefedtstof på stegepanden, og steg pandekagerne ved middel varme en efter en på begge sider, til de har taget farve.
Noter
Tip I: Hvis dit fedtstof ikke er flydende – som f.eks. olie er – kan det være en god idé at smelte hele den portion, du skal bruge til stegning, inden du går i gang med pandekagerne, det mindsker stege-osen i køkkenet.Tip II: Når du lægger pandekagerne i lag på dit fad eller tallerken, efter de er færdigstegt, kan du drysse lidt sigtet flormelis imellem dem, så er de nemmere at skille ad, når de skal serveres.