Selvom kødet ikke skal tilberedes så længe, så tager det alligevel en times tid at tilberede den ret, du får opskriften på herunder. Det gør den, fordi kødet har godt af at marinere inden tilberedning, og fordi det også tager lidt tid at lave den sindssygt lækre sovs.
2-3spsk.cognac – kan udelades - så springer du bare pkt. 10 over
Lidt kruspersille
Salt og peber
Sådan gør du
Læg kødet i en pose godkendt til fødevarer, og hæld olie, eddike samt lidt salt og peber ned til det.
Massér marinaden godt ind i kødet, og sæt det herefter til side i mindst ½ time i stuetemperatur. Den kan godt tåle at marinere i længere tid, men så skal den sættes i køleskabet og tages ud ½ times tid før, den skal tilberedes.
Pil rødløgene, halver dem, og skær dem i skiver.
Pil hvidløgsfeddene, og hak dem groft.
Sautér rødløgene ved middel varme i olie i 5-7 minutters tid under jævnlig omrøring – de skal ikke blive brune.
Tilsæt hvidløg, og sautér i yderligere 3-4 minutter, til både løg og hvidløg er blevet bløde.
Tag løg og hvidløg af panden.
Skru op til høj varme, og brun kødet godt af på begge sider.
Skru ned til middel varme, kom smørret på panden, og drypsteg kødet i ca. 8-10 minutter – afhængig af tykkelse og ønsket om, hvor stegt det skal være – vend kødet flere gange undervejs.
Kom cognacen på panden, og flambér kødet. Husk at være på sikker afstand af emhætte, overskabe, øjenbryn, hår – og evt. skæg.
Tag kødet af panden, og lad det hvile.
Kom løg og hvidløg fra før på panden, og rør rundt.
Tilsæt fløde, og kog det op ved middel varme.
Smag til med salt og peber.
Skær kødet i tynde skiver på tværs af fibrene – det er på den lange led. Bliver skiverne for lange, kan du med fordel skære kødet over på midten, inden du skærer det i skiver.
Kom kødskiverne i den varme sovs, og pynt med lidt skyllet og hakket persille.