Som lovet får du en mulighed mere, hvis du er på kur eller har omlagt din kost for at holde vægten og spise sundt. Den sidste her er en fedtfattig mørbradgryde. Der er nogle helt andre ingredienser i end i de andre mørbradgryder – bortset fra mørbraden naturligvis – blandt andet er der cashewnødder i. Cashewnødder har et stort indhold af fedt – hovedsageligt det sunde fedt vel at mærke – så hvis du vil skære yderligere ned på fedtet, så udelad eller reducer indholdet af cashewnødder.
Som tilbehør har vi valgt ganske almindelige løse ris til denne mørbradgryde,men du kan også servere gryden med kartofler, pasta, mos eller hvad ud nu synes om. Vælger du ris, så beregn ca. 1 dl pr. person.
Sådan gør du
Kog risene, som det er beskrevet på emballagen, eller beregn 1½ dl vand til 1 dl ris og en ekstra dl vand til gryden. Bring vand tilsat salt i kog, tilsæt ris, kog i 14 minutter under låg, sluk for varmen, og lad risene stå i yderligere 14 minutter under låg. Skil risene ved at røre rundt i dem, og så er de klar.
Imens vand og ris koger tilberedes mørbradgryden. Fjern hinder, sener, synligt fedt og bimørbraden, og skær mørbraden i ca. 1 cm tykke skiver. Skær dem igen over på midten.
Pil løg og hvidløg, skær løget i både, og hak hvidløget fint.
Skyl broccolien, og del den i buketter.
Skyl peberfrugten, fjern kerner og stand, og skær peberfrugten i mindre stykker.
Brun mørbradskiverne i olien i en wok eller stegegryde. Tag kødet op, og læg det på et stykke køkkenpapir. Svits nu løg og hvidløg i wokken, og tilsæt efter et par minutter broccoli og peberfrugt, og svits det hele, til grøntsagerne er møre.
Bland bouillon og sojasauce, og rør majsstivelsen i.
Læg mørbradskiverne tilbage i wokken, og hæld bouillon-blandingen i. Lad det hele simre i ca. fem minutter, til saucen er jævn. Tilsæt til sidst cashewnødder, og smag til med salt og peber.
Noter
Kalorier i fedtfattig mørbradgryde
Afhængig af tilbehør har retten en fedtenergiprocent på omkring de 27 – som er under de 30, som fedtfattig mad skal være for at kunne betegnes som fedtfattig. Halverer du indholdet af cashewnødder reduceres fedtenergiprocenten til 22 – som er under de 25, som anbefales, hvis du vil tabe dig. Fjerner du helt cashewnødderne, ryger fedtenergiprocenten helt ned på 15 – hvilket svarer til et fedtindhold på under 2 g pr. 100 g. Så det er noget, der kan mærkes, men de giver altså et dejlig sprødt bid!