Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Hjemmelavet stjerneskud opskrift
Der kan være lidt variation i måden at lave stjerneskud på – her får du min opskrift. Mange af varianterne er egnsspecifikke. Og endelig husk at nyde forskellene!
4
fra
4
stemmer
Samlet tid:
30
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Medium
Servings:
4
personer
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
250
g
hvide asparges – eventuelt på glas eller dåse
▢
1
dl
creme fraiche
▢
2
spsk.
mayonnaise
▢
2
spsk.
tomatpuré
▢
Paprika
▢
Cayennepeber
▢
4-8
rødspættefileter – afhængig af størrelse
▢
1
æg
▢
2
dl
rasp
▢
Olie til stegning
▢
Lidt smør
▢
4
skiver
fuldkornstoastbrød
▢
Lidt snittet salat
▢
150
g
rejer
▢
1
glas rød kaviar
▢
Dild
▢
4
skiver
citron
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Skræl aspargeserne, og skær den træede del af – hvis ikke det er asparges på glas eller dåse.
Kog aspargeserne møre i letsaltet vand – det tager ca. 10 minutter – og lad dem dryppe af i en sigte.
Bland creme fraiche, mayonnaise og tomatpuré sammen til en dressing, og smag til med paprika, cayennepeber, salt og peber.
Skær evt. rødspættefileterne over, så der er 8 stykker fisk i alt.
De 4 fiskefileter dampes i lidt letsaltet vand i 3-4 minutter. Lad dem efterfølgende dryppe af.
Pisk ægget sammen
Bland rasp med lidt salt og peber.
Vend de 4 andre fiskefileter i ægget og derefter i raspen.
Steg dem gyldne på begge sider på en pande med varm olie, og lad dem stege til de er gennemstegt – 2-3 minutter på hver side.
Læg dem på fedtsugende papir – f.eks. køkkenrulle.
Smør hver skive toastbrød med smør, og læg snittet salat på.
Kom en dampet og en stegt fiskefilet på hvert stykke.
Fordel dressing, asparges, rejer og kaviar på fisken.
Pynt med dild og en skive citron