Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Noter
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Hyldebærsaft – opskrift
Du behøver ikke at fjerne alle stænglerne, når du skal lave hyldebærsaft. Saften bliver jo siet. Men de meget grove stængler kan godt afgive en bitter smag, plus de fylder op i gryden, så klip dem af, inden du går i gang.
Ingen anmeldelser
Ret:
Drinks, Snack, Vegansk
Forb. tid:
10
minutter
minutter
Tilb. tid:
30
minutter
minutter
Samlet tid:
40
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Nem
Servings:
2.5
L
Calories:
1920
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
2
kg
modne hyldebær
▢
½
kg
æbler
▢
8
dl
vand
▢
800
g
rørsukker
▢
Saft af 1 citron
▢
atamon
Sådan gør du
Klip alle de grove stængler af, og skyl bærrene.
Skyl æblerne, skær dem i kvarter, og fjern kernehuset.
Kom vand og frugt i en stor gryde, og læg låg på.
Bring det i kog, og lad det koge 20-30 minutter, til saften er kommet ud af bærrene.
Hæld bærrene i en fugtig saftpose over en gryde, der kan rumme saften.
Lad det stå og dryppe af, til al saften er kommet med. Hjælp den evt. lidt på vej med en grydeske.
Varm saften op, tilsæt sukker og citronsaft, og lad det koge, til alt sukkeret er opløst.
Smag til.
Hæld saften på skoldede, evt. atamonskyllede flasker, og luk med det samme.
Saften kan holde sig i flere år, men kan ændre farve. Saften kan også fryses.
Noter
Vil du drikke saften, skal den fortyndes med vand. Jeg kan bedst lide den i forholdet en del saft og tre dele vand.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
1920
kcal
|
Kulhydrat:
494
g
|
Protein:
6
g
|
Fedt:
5
g
|
Mættet fedt:
1
g
|
Flerumættet fedtsyre:
2
g
|
Enkeltumættet fedtsyre:
1
g
|
Natrium:
69
mg
|
Kalium:
2460
mg
|
Fiber:
61
g
|
Sukker:
340
g
|
Vitamin C:
297
mg
|
Calcium:
329
mg
|
Jern:
13
mg