Go Back
+ servings
pandekager

Opskrift på gammeldags pandekager

Uanset hvem der har opfundet de flade kager, så tager jeg hatten af for hende. De flade kager indbyder bare til hygge i familiens skød. De kan få humøret op på en grå efterårsdag eller en kold og mørk vinteraften. Så kom i gang med hulebyggeriet, klippe-klistre ved spisebordet og pandekager – masser af dem. Måske du bare skal lave dobbeltportion med det sammen. Her får du i hvert fald opskriften på en enkelt portion, der giver cirka 8-10 klassiske og gammeldags pandekager.
3.95 fra 20 stemmer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Samlet tid: 35 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 8 pandekager
Kalorier: 116kcal

Ingredienser

Sådan gør du

  • Først blander du alle de tørre ingredienser i en skål.
  • Så tilsætter du mælk lidt ad gangen. Pisk pandekagedejen godt, så du undgår klumper. Det er nemmest og hurtigst med en elpisker.
  • Tilsæt æg til sidst, og rør godt rundt, til dejen har den rette konsistens.
  • Varm panden, smelt smør, og fordel den første omgang pandekagedej. Min pande tager ca. ¾-1 dl dej. Hvis du vil undgå, at den første bliver en mandagspandekage, skal du sørge for, at panden er ordentlig varm, inden dejen hældes på.
  • Vend, når der ikke er mere “våd dej”, og steg færdig på den anden side.

Video

Noter

Hvis du synes de bliver for tykke, så hæld lidt mere mælk i dejen.
Nedenfor kan du se næringsindholdet pr. pandekage.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 116kcal | Kulhydrat: 21g | Protein: 5g | Fedt: 1g | Mættet fedt: 1g | Kolesterol: 22mg | Natrium: 25mg | Kalium: 91mg | Fiber: 1g | Sukker: 2g | Calcium: 54mg | Jern: 1mg