Go Back
+ servings
Butternut squash suppe

Butternut squash suppe – opskrift med kokosmælk og chili

Suppen her har en meget intens smag, hvorfor jeg synes, den egner sig bedst som en forret eller som en del af en tapas-anretning.
4.67 fra 3 stemmer
Samlet tid: 45 minutter
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 250 g gulerødder
  • 1 butternut squash
  • 1-2 løg – afhængig af størrelse
  • 2 fed hvidløg
  • Lidt kokosolie
  • 1-1½ dl grøntsagsbouillon
  • ½-1 rød chilipeber
  • Et stykke chorizopølse – sådan en 5-6 cm afhængig af tykkelsen naturligvis – for veganere kan chorizo udelades eller også kan du anvende vegansk chorizo som denne her Veganwurst fra Coop eller lavet hjemmelavet med denne her opskrift fra Veganermor.dk
  • 1 dåse kokosmælk 400 g
  • Salt

Sådan gør du

  • Skrub gulerødderne, hvis de er nye, ellers skræl dem.
  • Skræl butternut squashen, skær den over på langs, og skrab kernerne ud – det er nemmest med en ske.
  • Pil løget, og skær både det, gulerødder og butternut squash i mindre stykker.
  • Pil hvidløgsfeddene, og hak dem fint.
  • Varm kokosolien i en gryde, og svits gulerødder, butternut squash, løg og hvidløg ved svag varme i ca. 10 minutter.
  • Tilsæt bouillon, og lad det simre, til det er helt mørt – ca. 20 minutter.
  • Hak imens chilipeberen, og skær chorizopølse i små tern.
  • Blend suppen, til den er glat og jævn, og tilsæt herefter kokosmælken.
  • Kog suppen op, og lad den koge godt igennem.
  • Tilsæt chili – gem lidt til anretning – og smag til med salt.