Go Back
+ servings
nakkefilet

Langtidsstegt nakkefilet – opskrift

Jeg gnider den ind med en god rub, og smører den med marinade, bruner den af og steger den 4-5-6 timer i ovnen alt afhængig af størrelse.
4.5 fra 4 stemmer
Samlet tid: 5 timer 20 minutter
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1-1½ kg nakkefilet – hvis den er større skal du beregne mere tid
  • spsk. fennikelfrø
  • 1 spsk. rosmarin
  • 2 svinebouillonterninger
  • ¾ dl tomatketchup
  • 3 spsk. brun farin
  • 1 tsk. chilipulver
  • Lidt fedtstof til bruning
  • 2 fed hvidløg
  • 1 fennikel
  • 200 g champignoner eller andre svampe
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 2 stjerneanis
  • 1 l vand
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 90° C almindelig varme, ikke varmluft.
  • Fjern evt. overflødigt fedt på nakkefileten.
  • Bland 2 spsk. fennikelfrø, rosmarin, bouillonterninger og lidt salt og peber i en morter, til du har en nogenlunde ensartet rub.
  • Gnid rubben godt ind i nakkefileten.
  • Bland ketchup, farin og chilipulver til en marinade, og smør den på nakkefileten. Evt. overskydende marinade kan du smøre på i løbet af stegetiden eller bruge i sovsen.
  • Varm fedtstoffet op, og brun nakkefileten på alle sider – det tager ikke ret lang tid, så vend hurtigt, så den ikke bliver branket. Du kan også brune den i ovnen ca. 15 minutter på hver side ved 220° C. Jeg synes, det er hurtigere og nemmere på en pande.
  • Hak hvidløgsfeddene, skær fenniklen i skiver og champignonerne ligeså, og kom dem i bunden af en gryde eller bradepande – noget som kan tåle at komme i ovnen – sammen med de sidste fennikelfrø, laurbærblade, kardemomme og stjerneanis samt lidt salt og peber.
  • Læg den brunede nakkefilet oven på, og tilsæt vand, til det næsten rammer kødet.
  • Sæt nakkefileten i ovnen, og lad den stege i ca. 5 timer, til den når en kernetemperatur på 80° C – vend fileten undervejs.