Go Back
mayonnaise

Hjemmelavet mayonnaise – den ægte opskrift

Jeg tillader mig at kalde denne for den ægte da den er lavet af rå æggeblommer – og kun blommerne ligesom det oplyses i opskriften i Dansk Husmoderleksikon. Men den er noget mere simpel. Dog er det korrekt at olien skal langsomt i – måske ikke dråbevis – i en fin stråle.
5 fra 4 stemmer
Samlet tid: 5 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 200 gr
Kalorier: 1885kcal

Ingredienser

  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk. dijonsennep – eller en anden sennep du synes om. Sennepspulver kan også anvendes
  • 1 tsk. æblecidereddike – eller en hvid balsamicoeddike
  • 2 dl smagsneutral olie – f.eks. rapsolie. IKKE olivenolie
  • Salt og peber
  • Mådeholdenhed

Sådan gør du

  • Kom æggeblommer, sennep, eddike, lidt salt og peber i en skål, og rør det sammen – brug gerne en elpisker, men et piskeris kan også bruges.
  • Tilsæt olien i en tynd stråle lidt ad gangen, og pisk, pisk, pisk, til al olien er optaget i blandingen.
  • Fortsæt til al olien er brugt og pisket i mayonnaisen.
  • Smag til med salt, peber, sennep og eddike, og stil mayonnaisen på køl. Mayonnaisen kan holde sig ca. 1 uge i køleskab.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 1885kcal | Kulhydrat: 1g | Protein: 6g | Fedt: 210g | Mættet fedt: 18g | Kolesterol: 391mg | Natrium: 29mg | Kalium: 39mg | Sukker: 1g | Calcium: 46mg | Jern: 1mg