Go Back
+ servings

Persillesovs uden mel, men med fløde

Har du glutenallergi er mel en meget dårlig løsning til at jævne sovs med. Men derfor skal du ikke undvære persillesovs, for du kan lave den med fløde i stedet.
5 fra 1 stemme
Udskriv
Samlet tid: 15 minutter
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 æggeblommer
  • ½ l piskefløde – ikke madlavningsfløde for det er tilsat mel for at holde fedtprocenten nede
  • 10 g smør/margarine
  • Citronsaft
  • 3 spsk. hakket persille
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Pisk æggeblommerne sammen med fløden, og kog op under konstant omrøring – det svider nemt på.
  • Skru ned, og lad det simre et par minutter – stadig under omrøring.
  • Tilsæt smør, og lad det smelte.
  • Smag til med salt, peber og citronsaft, når sovsen har den rette tykkelse.
  • Tag gryden af varmen, og tilsæt persillen.