Go Back
+ servings
bedstefars skæg

Bedstefars skæg opskrift

Nå, tilbage til kagen. Bedstefars skæg er hverken en sund eller kaloriefattig kage. Men den kan slukke den heftigste sukkertrang efter blot et enkelt stykke.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin
Samlet tid: 40 minutter
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 125 g smør/margarine
  • 125 g sukker til kagen + 250 g sukker til marengsen
  • 4 æg
  • 2 dl hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • ½ dl mælk
  • Lidt smør – evt. flydende – til at smøre formen med
  • 5-6 spsk. marmelade eller syltetøj – jeg foretrækker marmelade og helst en rød en af slagsen for øjnenes skyld

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175° C.
  • Rør smør og 125 g sukker sammen.
  • Tilsæt æggeblommerne – gem æggehviderne – én ad gangen, og rør imellem hver æggeblomme.
  • Bland mel og bagepulver, og vend det i dejen skiftevis med mælken.
  • Fyld dejen i en smurt bradepande (ca. 20 x 30 cm).
  • Sæt kagebunden i ovnen i 15 minutter.
  • Pisk imens æggehviderne helt stive.
  • Pisk herefter 1 dl af de resterende 250 g sukker i.
  • Vend til sidst det sidste sukker forsigtigt i marengsen.
  • Fordel marmeladen ud over kagebunden når de 15 minutter er gået.
  • Fordel dernæst marengsen ud over, og sæt kagen i ovnen igen i yderligere 15 minutter.
  • Lad kagen afkøle inden du skærer den i fine stykker og serverer den.