Men herunder får du altså opskriften på pizza helt fra bunden … fik du den? Du får også opskriften på en grøn pesto med en mild ostesmag. Pesto skal du ikke købe, hvis du vil lave vegansk pizza, for der er oftest parmesan i og andre mælkeprodukter og nogle gange også æg.
Valgfrit krydderi – jeg bruger kutterkrudt, som er et blandingskrydderi bestående af røget salt, dild, citron, peber, sennepskorn og laurbær. Det er egentlig beregnet til fisk, men det smager supergodt på mange andre ting også – bl.a. vegansk pizza
Lidt frisk basilikum
Salt og peber
Sådan gør du
Sådan laver du vegansk pizzadej
Varm vandet op til ”finger”-temperatur (du ved, så det hverken føles koldt eller varmt på spidsen af din lillefinger), og opløs gæren i det.
Tilsæt olie.
Bland salt og mel, og tilsæt det lidt ad gangen.
Ælt dejen godt igennem, eller kør den en tur i røremaskinen.
Lad dejen hæve i 45 minutter, mens du tilbereder pesto og fyld.
Sådan laver du vegansk pesto
Kom alle ingredienserne i blendere, og kør, indtil du har en samlet pesto, der er lidt flydende, men smørefast.
Sådan laver du vegansk pizza
Skær alle grøntsagerne i tykke skiver, og steg dem sprøde i olie.
Drys med krydderi, salt og peber.
Tag grøntsagsskiverne op, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrullepapir.
Tænd ovnen på 220° C.
Rul pizzadejen ud på en meldrysset bord, og læg den på en bageplade beklædt med bagepapir.
Smør pesto på pizzabunden, og fordel grøntsagsskiverne ovenpå.
Sæt pizzaen i ovnen i 15-20 minutter, til bunden er sprød.